Een succes maken van je coachtraject met deze tips.

Een coachtraject aangaan; misschien doe je het voor het eerst, misschien deed je het al vaker. Goede voorbereiding is ook hier het halve werk.

Een succesvol coachtraject

Maar hoe doe je dat? In dit blog 7 tips die je helpen een succes te maken van je coachtraject. De eerste tip gaat over schrijven. Wanneer je een coachtraject bij me volgt, krijg je een mooi schrijfboekje cadeau, speciaal om alles in bij te houden (zie foto). Speciaal voor jouw coachtraject dit schrijfboekje cadeau

1. Schrijven tijdens je coachtraject

Maak van ieder coachgesprek een samenvatting. Liefst direct als je weer thuis bent. Bij mooi weer kan het ook fijn zijn om ergens op een bankje in de natuur te schrijven. Welke onderwerpen zijn er besproken? Wat heb je uit dit coachgesprek geleerd? Welke dingen ga je anders doen? Hoe ben je anders gaan kijken naar jezelf of de situatie? Welke actiepunten heb je gekregen?

2. Huiswerk in je coachtraject

Maak het huiswerk dat je meekrijgt. Het is echt belangrijk dat je ook in de periodes tussen de coachgesprekken zelf werkt aan je leerdoel

3. Meditatie met regelmaat

Ik raad mensen aan om te mediteren, in een vorm die bij hen past. De een houdt van geleide meditaties, de ander komt van wandelen tot rust, en ik heb ook iemand die dagelijks een halfuur naar muziek luistert en daar de stilte in vindt. Doe dit het liefst dagelijks, en anders een paar keer per week.

4. Rust tussendoor

Het is belangrijk om rusttijd te nemen, zodat wat je geleerd hebt kan landen. Om nieuwe inzichten te internaliseren. Pak die rustmomentjes voor jezelf en wees extra lief voor jezelf in deze periode. Gun jezelf ook de tijd om nieuwe dingen te leren. Het hoeft niet in één keer, en het hoeft niet perfect te zijn.

5. Vragen opschrijven & meenemen

Als je gaandeweg het proces vragen hebt, schrijf ze dan alvast op in je coachboek, en neem ze mee naar de sessies.

6. Prioriteit voor je leerproces

Geef voldoende tijd/prioriteit aan het proces. Maak bewuste afwegingen in je agenda, zodat je voldoende kunt werken aan je leerdoel. Plan eventueel van te voren blokken in voor huiswerk.

7. Voortgang van je coachtraject monitoren

Ik vraag je in het begin om een cijfer van 1-10 op je leerdoel te geven. En welk cijfer je wilt bereiken. Het is waardevol om in de loop van het proces te kijken: ‘Welk cijfer zou ik mezelf inmiddels geven?’ Kijk daarbij niet naar pieken of dalen (die onvermijdelijk zijn), maar naar een gemiddelde van hoe het nu voor je voelt. Beschrijf in het coachboek: Wat is er veranderd waardoor je jezelf nu dit cijfer geeft?

Verder lezen over dit onderwerp?

Misschien zijn deze blogs interessant:

Extra tips om meer uit coaching te halen.

Coach jezelf, schrijf een dagboek.

Ja, ik wil maandelijks de nieuwsbrief ontvangen met aanbiedingen en extra tips.

 – Sanne Wurzer, life coach