Even voorstellen

Mijn naam is Sanne Wurzer en ik ben sinds een aantal jaren life- en bedrijfscoach in Den Haag. Daar heb ik een fijne coachpraktijk aan huis. Er komen veel particulieren naartoe, maar ook mensen die via hun werk coaching aangevraagd hebben (die dat meestal vergoed krijgen via hun werkgever). Ook werk ik in opdracht van bedrijven; zowel in de coachpraktijk thuis, als op locatie (meestal in het bedrijf zelf). Op deze pagina vind je een overzicht met de bedrijven waar ik (ge)coach(t heb). Ook handig voor managers van medewerkers die in aanmerking komen voor coaching, of HR-medewerkers die zoeken naar een geschikte coach voor een medewerker van een bedrijf.

Coachen lag in mijn natuur

Al van jongs af aan kwamen vriendinnen en klasgenootjes vaak naar me toe om me hun geheimen, vragen en problemen toe te vertrouwen. Hoewel ik er aanleg voor had om te luisteren en hen hierbij te supporten, was er ook heel veel dat ik n√≠et wist over hoe je dat goed kunt doen. Vooral als het om de zorg voor mezelf ging. Ik wist als kind bijvoorbeeld nog niet hoe ik balans kon bewaren tussen er zijn voor anderen, en voldoende tijd aan mezelf besteden. Dus ging ik daarin over mijn grens. Uiteindelijk raakte ik het klaarstaan voor anderen even flink zat. ūüėČ Zoals je dan vaak ziet, keerde ik me een tijdje helemaal af van hetgeen eigenlijk zo dicht bij me lag en zo vanzelfsprekend ging: anderen faciliteren in hun groei.

Tijdelijk een andere kant op

Ik koos toen voor een studie journalistiek; omdat ik ook altijd al graag en veel schreef. Sindsdien deed ik veel freelance opdrachten, o.a. voor Happinez, Viva, Yes, Cosmopolitan en 365 Dagen succesvol. Ook schreef ik een boek over persoonlijke ontwikkeling: Blonde Boeddha – een leeg blond hoofd; eindelijk!¬†Maar ik wilde niet all√©√©n maar schrijven, niet full time. Daarom had ik naast het schrijfwerk altijd andere baantjes. Ik begon als taalcontroller bij KLM, en deed nog veel andere dingen. In 2006 ‘rolde’ ik in een baan bij T-Mobile; onder andere in het internet-team, waar ik jaren met plezier werkte. Vooral in de tijd dat ik er (communicatie)processen mocht verbeteren. Soms zegde ik mijn baan bij de telecomprovider op om te reizen in India, 4-5 maanden per keer in retraite te gaan. In die periodes (ik deed dat elk jaar) leerde ik zelf ontzettend veel nieuwe dingen voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Bij terugkomst in Nederland kon ik altijd weer aan de slag gaan voor mijn werkgever, wat een zegen was dat.

Leuk maar niet het juiste werk

In die tijd had ik veel lol met collega’s en zette prima resultaten neer. Maar de eerlijk gebiedt te zeggen: stiekem ging ik nooit met een waarlijk ‘voldaan’ en tevreden gevoel naar huis. Toen realiseerde ik me dat ik niet zo goed in dit werkveld paste, en dat ik keuzes zou moeten maken. Maar weggaan voelde ook best spannend! En waar moest ik dan beginnen? Ondertussen voelde ik wel de wens terugkomen om iets voor anderen te betekenen. En die wens was uiteindelijk sterker dan mijn angst voor het onbekende. In de wens zag ik ook een mooie link met mijn eigen leven:

Mijn eigen inzichten verder delen

Al van jongs af aan had ik me beziggehouden met wat er nodig is om een tevreden en gelukkig mens te zijn. Om innerlijke rust te ervaren, blij te zijn met jezelf en je leven. ‘Eigenlijk wil ik niets liever, dan dat wat ik zelf leer, verder delen met andere mensen.’ Vaak voelde ik me een ‘blij emmertje’ dat overliep; dat de handige tips dolgraag door wilde geven aan anderen die er iets aan zouden hebben. Ik volgde allerlei trainingen en opleidingen (o.a.) India, gewoon om verder te leren over persoonlijke groei en meditatie. Ook deed ik er een yoga-opleiding. Niet om docent te worden, maar om mijn eigen beoefening te verdiepen.

De switch naar coaching

Uiteindelijk had ik voldoende moed verzameld (dat duurde wel even!) om de bijna verslavende gemakken van het vertrouwde bekende rondom het vaste contract, de baan v√≥l vrijheid, fijne collega’s en het riante salaris los te laten. Over dit proces van in de ratrace zijn en daar toch uit losbreken, heb ik mijn langste blog ooit geschreven: De ratrace; hoe ik eruit stapte.

Toen liet ik me omscholen. Ik volgde o.a. een opleiding Mensgericht Coachen. Een opleiding die naar mijn gevoel goed aansloot bij de eerdere trainingen (diverse in persoonlijke groei, en een 1-1-coachtraining) die ik had gevolgd. Ik nam me voor: ‘Als ik n√ļ mijn baan opzeg, kom ik ook echt niet meer terug. Dan start ik mijn coachpraktijk.’

Wereldreis per ligfiets

Dat deed ik ook, maar niet voordat ik samen met mijn vriend eerst een andere droom waarmaakte. We hebben 9 maanden lang door Azie gefietst; Mongolie, China, Taiwan, Filipijnen, Vietnam, Thailand, Cambodja en Laos. Prachtig was het en ongelofelijk leerzaam! We hebben hier een reisverslag bijgehouden.

Bij thuiskomst startte ik mijn eigen coachpraktijk. Mijn vaste contract liet ik varen voor de vrijheden én bijkomende verantwoordelijkheden van het ondernemerschap. En schrijven? Dat deed ik weer volop; met name voor deze website, maar ook voor andere inspiratieplatforms. Ook schreef ik een aantal nieuwe e-books. Bijvoorbeeld over een van mijn favoriete onderwerpen toegankelijker te maken voor een breder publiek: meditatie.

Beste keuze ooit

Nu, talloze coachtrajecten en losse coachgesprekken verder, kan ik zeggen: Ik doe niets liever dan mensen helpen met hun eigen groei (√©n schrijven!). Het allerliefste help ik mensen om ‘thuis’ te komen bij zichzelf. Ik laat ze ontdekken hoe fijn het is om innerlijke rust te vinden. Meer zelfvertrouwen te krijgen en meer plezier in het leven. En te merken dat dingen gewoon m√°kkelijker gaan. Iedere vraag en iedere vraagsteller is natuurlijk anders. Maar het leuke is; al werken we aan de vraag van degene die langskomt – en wordt deze ook beantwoord – uiteindelijk krijgen ze de genoemde aspecten er ook bij cadeau. De vraag die gesteld wordt hangt namelijk bijna altijd samen met een of meer van de genoemde thema’s.

Samenwerken aan jouw doel?

Genoeg over mij nu! Ik ben benieuwd naar jou en jouw verhaal. Ben jij inmiddels ook benieuwd naar wat een coachtraject je kan opleveren? Neem dan hier contact met me op. Je bent van harte welkom om eens kennis te komen maken! En te zien of we samen kunnen werken aan jouw persoonlijke vraagstuk of uitdaging. Meer lezen over coaching kan hier. Wil je liever eerst weten wat andere mensen over mij en de coaching zeiden na hun coachtraject? Lees hier alle referenties. Wil je daarna nog even de kat uit de boom kijken en me eerst wat beter leren kennen? Snap ik ook! Misschien heb je dan alvast iets aan de vele blogs over persoonlijke groei die ik wekelijks schrijf. Je vindt de blogs hier.

Gevolgde opleidingen / trainingen 

 • Verdieping I Verbindende Communicatie (o.b.v. non-violent communication) bij Vine Instituut voor Verbindende Communicatie 2019
 • Basisopleiding Verbindende Communicatie (o.b.v. non-violent communication) bij Vine Instituut voor Verbindende Communicatie 2019
 • Spiritueel Retreat bij Rikke Holmkvist op Bali 2019
 • Masterclass Belemmerende Overtuigingen herkennen en ermee werken bij Rozemarijn Dols 2018, in 2019 verdiepingssessie
 • Schrijven met je lijf, schrijftraining bij Lisette Thooft 2017
 • Online training voor coaches bij Gabrielle Bernstein 2017
 • Emotional Freedom – Transcending emotional problems and energetic blocks in India 2017
 • Business programma bij Zarayda Groenhart 2016
 • ‘Oei ik bloei’ online training Lisette Thooft 2016 & 2017
 • De kracht in de schaduw van de menselijke geest – voor hulpverleners, Phoenix 2016
 • Opleiding Mensgericht Coachen, Academie voor coaching & counselling 2013 & 2014
 • Effectief feedback geven en ontvangen 2013
 • Overtuigen en be√Įnvloeden training 2012
 • Training in het Tibetaans Dodenboek 2012
 • Greenbelt Six Sigma training 2012
 • Yoga Teacher Training Sivananda 2010
 • Osho Mystic Rose 2008
 • Osho No Mind training 2006 t/m 2008
 • Coaching one to one training 2007
 • Inner Skills for work & life 2006
 • Inquiry training 2006
 • Primal de-conditioning training 2006
 • Meditation & Mindfulness for work & life 2006
 • Business NLP 2005
 • Bachelor Journalistiek 2001 t/m 2005

Foto credits: Ellen Jonges van Klikk.