Wil je coaching eens op een heel andere manier beleven dan je tot nu toe deed? Wil je niet alleen praten, maar ook doen en spelenderwijs over jezelf, je overtuigingen en je eigen groeiproces leren? Dan heb ik misschien een interessant aanbod voor je.

Veranderingen doorvoeren: vaak gaat het niet zonder slag of stoot

Veel mensen proberen in hun leven veranderingen door te voeren waarvan ze ergens weten dat het goed voor hen is. Een paar voorbeelden:

 • ‘Als het me toch eens zou lukken om meer van X, of minder van X te doen: dat zou zo goed voor me zijn, toch lukt het niet, of maar heel even…’
 • ‘Als ik toch eindelijk voldoende moed zou hebben om die stap te zetten: dat zou geweldig zijn!’
 • ‘Het zou enorm helpen als ik me minder zou aantrekken van…’
 • ‘Ik ben altijd de hekkensluiter op kantoor; niemand draait zulke lange dagen als ik. Eigenlijk voelt het niet goed, maar hoe doorbreek ik dat patroon?’
 • ‘Als ik het niet doe, gaat het misschien mis. Dus ik doe het meeste zelf. Ik weet dat ik meer los zou moeten laten, maar doe het liever niet.’

Herkenbaar? Vaak weten we dus ergens wel wat goed voor ons zou zijn, maar lukt het nog niet om de stap volledig te zetten. Om een verandering door te voeren die blijvend is. Als je dit herkent dan is een ‘Krachtige-veranderingen-sessie’ passend voor jou.

Zo zit de Krachtige Veranderingen-sessie in elkaar

In de sessie zitten drie onderdelen:

 • een kort coachgesprek waarin we kort kennis maken en samen helder maken wat je wilt leren, accepteren, verkennen of veranderen
 • een prachtig spel dat we spelen om jouw sterkste (belemmerende) overtuigingen helder in beeld te krijgen.
 • korte uitleg over hoe dit soort overtuigingen ontstaan en waarom
 • een aantal concrete stappen die je mee naar huis neemt om de verandering echt door te voeren.

Als we jouw 5 belangrijkste overtuigingen uit een stapel van 49 kaarten gefilterd hebben, kijken we naar wat ze je opbrengen én wat ze je kosten. Overtuigingen heb je namelijk nooit zomaar! Vaak hebben ze je diverse waardevolle dingen gebracht en het is goed om die helder te krijgen. Misschien zijn die kwaliteiten nog steeds van waarde. Vaak is dit ook onbewust: we denken bijvoorbeeld dat het ‘alles onder controle willen houden’ (een overtuiging die je tegen kunt komen in het spel) een naar en control-freak-achtig trekje van ons is, en hebben dit misschien nog nooit van zijn positieve kanten bekeken. De positieve kanten zien biedt een hoop voordelen: zo kun je milder naar jezelf en je eigenschappen leren worden. Maar je kunt ook de positieve kanten van de overtuiging bewuster in gaan zetten, en de minder fijne kanten ervan fine-tunen of minderen.

Maar soms  kan zo’n overtuiging die je (vaak al een leven lang) met je meedraagt ook een beperking worden. Het wordt een te klein pak om in rond te lopen, iets waar je uit bent gegroeid en wat dus helemaal niet meer lekker zit. Meestal zie je dit gebeuren als iemand die lange tijd alleen leefde ineens een relatie krijgt en dan ruimte inlevert die hij/zij eerst helemaal zelf kon invullen. Of wanneer iemand een ander soort baan krijgt; bijvoorbeeld van inhoudelijk specialist naar een managementrol. In diverse veranderde werk- of levenssituaties, kun je merken dat een overtuiging begint te wringen. We kijken daarom ook heel bewust naar hoe de overtuiging jou inmiddels tegenhoudt, beperkt, benauwt, ontmoedigt etc.

Vervolgens kijken we hoe de overtuigingen samenhangen met wat jij wilt veranderen. Hoe houdt hij je tegen? Waar komt dit vandaan? Wat is er nodig om hierin verandering te brengen? En hoe kunnen we de overtuiging dusdanig ombuigen, dat een verandering écht mogelijk en blijvend wordt. Vaak is dit met behoud van het effectieve deel van jouw overtuiging, en met het verkleinen van het ineffectieve deel van de overtuiging.

Hoe verder met jouw Krachtige Veranderingen-vraag?

Samen formuleren we een paar haalbare eerste stappen om de verandering door te gaan voeren in jouw leven. Als je het leuk vindt, kan ik je nog een pdf nasturen met daarop krachtige, verdiepende vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden rondom jouw overtuigingen. Dit geeft je nog meer inzichten en verdieping in de materie.

Hoe boek je jouw verander-sessie?

Heb je er zin in? Boek dan nu jouw individuele Krachtige Veranderingen-sessie.

De sessie duurt max 2.5 uur, en is 1-op-1 in mijn coachpraktijk in Den Haag en kost voor particulieren €175,- inclusief btw.

Jouw sessie boeken kan op een paar manieren:

 • Als particulier, door contact op te nemen via mijn website
 • Als je bij een bedrijf werkt, via de HR-afdeling of je eigen manager.
 • Of als je via je werkgever persoonlijk ontwikkelingsbudget hebt, dat besteed mag worden op Springest. Ook ideaal als je nog een deel van je ontwikkelingsbudget over hebt.

Het is mogelijk dit als een losse sessie te boeken, maar wanneer je een coachpakket bij me hebt, kunnen we deze sessie er ook in opnemen. Als je nieuw bent bij Coaching met Sanne en denkt: ik wil deze sessie doen, maar ook meer sessies doen, dan kan dit natuurlijk ook. Op de tarievenpagina kun je de verschillende pakketten bekijken. Wanneer je contact met me opneemt, geef dan daarbij aan dat je deze sessie graag wilt doen.

Achtergrondinformatie

De krachtige veranderingensessie maakt gebruik van een interventie (het bevrijdingsspel) gemaakt door psychologe Rozemarijn Dols, bij wie ik een masterclass gevolgd heb om het spel nog beter te kunnen begeleiden. Niet alleen heb ik daar nog meer achtergrond over het spel geleerd; ik kreeg ook nog meer goede doorvraag-vragen van de psychologe, en ze heeft het spel ook met mij gespeeld. Om het zelf te doen voor jezelf is namelijk nauwelijks mogelijk. In januari 2019 ga ik weer een sessie bij Rozemarijn doen, om nog weer verder te verdiepen. Zowel in het verder leren over mijn eigen overtuigingen, als in het begeleiden van het spel zodat er zoveel mogelijk waarde voor de cliënt uitkomt.

Ik kwam op het idee van het spel via een andere coach, die het me aanraadde omdat zij er ook veel succes mee had in haar coachtrajecten. Ik merk hetzelfde; het spel dat de basis is van de veranderingensessie, heb ik nu al talloze keren met mijn cliënten gespeeld. En hoewel het niet zelden confronterend was, waren alle deelnemers blij met de nieuwe of verdiepte inzichten in zichzelf. Het is een zeer krachtige en snelle manier om bloot te leggen waar de schoen wringt in je leven en waarom dat zo is. En tegelijkertijd, door het stellen van de juiste vragen, biedt het ook het perspectief voor een goede verandering. Waarna zo’n overtuiging er nog steeds wel kan zijn, maar niet meer in de mate van ‘stoorzender’.