Even voorstellen

Mijn naam is Sanne Wurzer en ik ben sinds een aantal jaren life coach in Den Haag. Daar heb ik een fijne coachpraktijk aan huis. Er komen veel particulieren naartoe, maar ook mensen die via hun werk coaching aangevraagd hebben (die dat meestal vergoed krijgen van hun werkgever). Ook werk ik in opdracht van bedrijven; zowel in de praktijk thuis, als op locatie (meestal in het bedrijf zelf). Er is ook een bedrijf waar ik een talentprogramma verzorg: ik help de mensen daarin verder in hun persoonlijke en professionele groei.

Coachen lag in mijn natuur

Al van jongs af aan vond ik het fijn om voor andere mensen klaar te staan; hen een luisterend oor te bieden en waar ik kon verder te helpen. Veel vriendinnen en klasgenootjes vonden dit prettig, en wisten me daarom vaak te vinden. Als jongeling wist ik echter niet goed hoe ik balans kon bewaren tussen anderen helpen, en voldoende tijd aan mezelf te besteden. Dus ging ik over mijn grens, en raakte het even zat. Zoals je dan vaak ziet, keerde ik me een tijdje helemaal af van hetgeen zo dicht bij me lag en zo vanzelfsprekend ging: anderen verder helpen.

Tijdelijk een andere kant op

Ik koos voor een studie journalistiek; omdat ik ook al mijn hele leven graag en veel schreef. Sindsdien deed ik veel freelance opdrachten, o.a. voor Viva, Yes en Cosmopolitan. Ook schreef ik een boek over persoonlijke ontwikkeling: Blonde Boeddha – een leeg blond hoofd; eindelijk! Hoewel ik schrijven altijd heel fijn vond, raakte ik snel verveeld in vaste formats van tijdschriften. Ook wilde ik niet alléén maar schrijven. Toen ‘rolde’ ik in een baan bij T-Mobile; in het internet-team (de website), waar ik een tijd met plezier werkte.

Leuk maar niet het juiste werk

In die tijd had ik veel lol met collega’s en zette prima resultaten neer. Maar de eerlijk gebiedt te zeggen: stiekem ging ik nooit met een waarlijk ‘voldaan’ en tevreden gevoel naar huis. Toen realiseerde ik me dat ik niet zo goed in dit werkveld paste, en dat ik uiteindelijk keuzes zou moeten maken. Dat was echter ook best spannend! En waar moest ik beginnen? Maar ik voelde de wens terugkomen iets voor anderen te betekenen. En die was uiteindelijk sterker dan mijn angst voor het onbekende. In de wens zag ik ook een mooie link met mijn eigen leven:

Mijn eigen inzichten verder delen

Al van jongs af aan had ik me beziggehouden met wat er nodig is om een tevreden en gelukkig mens te zijn. Om innerlijke rust te ervaren, blij te zijn met jezelf en je leven. ‘Eigenlijk wil ik niets liever, dan dat wat ik zelf leer, verder delen met andere mensen.’ Vaak voelde ik me een ‘blij emmertje’ dat overliep; dat de handige tips dolgraag door wilde geven aan anderen die er iets aan zouden hebben.

De switch naar coaching

Uiteindelijk had ik voldoende moed verzameld (dat duurde wel even!) om de bijna verslavende gemakken van het vertrouwde bekende rondom het vaste contract, baan vól vrijheid, fijne collega’s en het riante salaris los te laten. Toen liet ik me omscholen. Ik volgde een opleiding Mensgericht Coachen. Een opleiding die naar mijn gevoel goed aansloot bij de eerdere trainingen (diverse in persoonlijke groei, en een 1-1-coachtraining) die ik had gevolgd. Daarna startte ik mijn eigen praktijk. Mijn vaste contract liet ik varen voor de vrijheden én bijkomende verantwoordelijkheden van het ondernemerschap. En schrijven? Dat deed ik weer volop; met name voor dit platform, maar ook voor andere inspiratieplatforms.

Beste keuze ooit

Nu, ’n hoop coachtrajecten verder, kan ik zeggen: Ik doe niets liever dan mensen helpen met hun eigen groei (én schrijven! In mijn eigen formats 😉 ). Het allerliefste help ik mensen om ‘thuis’ te komen bij zichzelf. Ik laat ze ontdekken hoe fijn het is om innerlijke rust te vinden. Meer zelfvertrouwen te krijgen en meer plezier in het leven. En te merken dat dingen gewoon mákkelijker gaan. Iedere vraag en iedere vraagsteller is natuurlijk anders. Maar het leuke is; al werken we aan de vraag van degene die langskomt – en wordt deze ook beantwoord -; uiteindelijk krijgen ze de genoemde aspecten er ook bij cadeau. De vraag hangt namelijk altijd samen met een of meer van de genoemde thema’s.

Samenwerken aan jouw doel?

Ben jij ook benieuwd naar wat een coachtraject je kan opleveren? Neem dan hier contact met me op. Je bent van harte welkom en ik kijk er naar uit met je samen te werken aan jouw persoonlijke vraagstuk of uitdaging.

Sanne Wurzer – Life coach Den Haag.

Foto credits: Ellen Jonges van Klikk.