Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Sanne Wurzer en ik ben sinds een aantal jaren life- en bedrijfscoach in Den Haag. Daar heb ik een fijne coachpraktijk aan huis. Er komen veel particulieren naartoe, maar ook mensen die via hun werk coaching aangevraagd hebben (die dat meestal vergoed krijgen via hun werkgever). Ook werk ik in opdracht van bedrijven; zowel in de praktijk thuis, als op locatie (meestal in het bedrijf zelf). Voor het bedrijf Van Dijk Educatie verzorg ik een talentprogramma: ik help de mensen verder in hun persoonlijke en professionele groei.

Coachen lag in mijn natuur

Al van jongs af aan vond ik het fijn om voor andere mensen klaar te staan; hen een luisterend oor te bieden en waar ik kon verder te helpen. Veel vriendinnen en klasgenootjes vonden dit prettig, en wisten me daarom vaak te vinden. Als jongeling wist ik echter niet goed hoe ik balans kon bewaren tussen anderen helpen, en voldoende tijd aan mezelf te besteden. Dus ging ik over mijn grens, en raakte het even zat. Zoals je dan vaak ziet, keerde ik me een tijdje helemaal af van hetgeen zo dicht bij me lag en zo vanzelfsprekend ging: anderen verder helpen.

Tijdelijk een andere kant op

Ik koos voor een studie journalistiek; omdat ik ook al mijn hele leven graag en veel schreef. Sindsdien deed ik veel freelance opdrachten, o.a. voor Happinez, Viva, Yes, Cosmopolitan en 365 Dagen succesvol. Ook schreef ik een boek over persoonlijke ontwikkeling: Blonde Boeddha – een leeg blond hoofd; eindelijk! Maar ik wilde niet alléén maar schrijven. Toen ‘rolde’ ik in een baan bij T-Mobile; in het internet-team (de website), waar ik een tijd met plezier werkte.

Leuk maar niet het juiste werk

In die tijd had ik veel lol met collega’s en zette prima resultaten neer. Maar de eerlijk gebiedt te zeggen: stiekem ging ik nooit met een waarlijk ‘voldaan’ en tevreden gevoel naar huis. Toen realiseerde ik me dat ik niet zo goed in dit werkveld paste, en dat ik uiteindelijk keuzes zou moeten maken. Dat was echter ook best spannend! En waar moest ik beginnen? Maar ik voelde de wens terugkomen iets voor anderen te betekenen. En die was uiteindelijk sterker dan mijn angst voor het onbekende. In de wens zag ik ook een mooie link met mijn eigen leven:

Mijn eigen inzichten verder delen

Al van jongs af aan had ik me beziggehouden met wat er nodig is om een tevreden en gelukkig mens te zijn. Om innerlijke rust te ervaren, blij te zijn met jezelf en je leven. ‘Eigenlijk wil ik niets liever, dan dat wat ik zelf leer, verder delen met andere mensen.’ Vaak voelde ik me een ‘blij emmertje’ dat overliep; dat de handige tips dolgraag door wilde geven aan anderen die er iets aan zouden hebben. Ik volgde allerlei trainingen en zat regelmatig een paar maanden lang in India, gewoon om verder te leren over persoonlijke groei en meditatie.

De switch naar coaching

Uiteindelijk had ik voldoende moed verzameld (dat duurde wel even!) om de bijna verslavende gemakken van het vertrouwde bekende rondom het vaste contract, de baan vól vrijheid, fijne collega’s en het riante salaris los te laten. Toen liet ik me omscholen. Ik volgde o.a. een opleiding Mensgericht Coachen. Een opleiding die naar mijn gevoel goed aansloot bij de eerdere trainingen (diverse in persoonlijke groei, en een 1-1-coachtraining) die ik had gevolgd. Daarna startte ik mijn eigen praktijk. Mijn vaste contract liet ik varen voor de vrijheden én bijkomende verantwoordelijkheden van het ondernemerschap. En schrijven? Dat deed ik weer volop; met name voor dit platform, maar ook voor andere inspiratieplatforms.

Beste keuze ooit

Nu, ’n hoop coachtrajecten verder, kan ik zeggen: Ik doe niets liever dan mensen helpen met hun eigen groei (én schrijven! In mijn eigen formats 😉 ). Het allerliefste help ik mensen om ‘thuis’ te komen bij zichzelf. Ik laat ze ontdekken hoe fijn het is om innerlijke rust te vinden. Meer zelfvertrouwen te krijgen en meer plezier in het leven. En te merken dat dingen gewoon mákkelijker gaan. Iedere vraag en iedere vraagsteller is natuurlijk anders. Maar het leuke is; al werken we aan de vraag van degene die langskomt – en wordt deze ook beantwoord -; uiteindelijk krijgen ze de genoemde aspecten er ook bij cadeau. De vraag die gesteld wordt hangt namelijk bijna altijd samen met een of meer van de genoemde thema’s.

Samenwerken aan jouw doel?

Ben jij ook benieuwd naar wat een coachtraject je kan opleveren? Neem dan hier contact met me op. Je bent van harte welkom en ik kijk er naar uit met je samen te werken aan jouw persoonlijke vraagstuk of uitdaging. Meer lezen over coaching kan hier.

Gevolgde opleidingen / trainingen 

 • Schrijven met je lijf, schrijftraining bij Lisette Thooft 2017 (mee bezig)
 • Online training voor coaches bij Gabrielle Bernstein 2017
 • Emotional Freedom – Transcending emotional problems and energetic blocks in India 2017
 • Business programma bij Zarayda Groenhart 2016
 • ‘Oei ik bloei’ online training Lisette Thooft 2016 & 2017
 • De kracht in de schaduw van de menselijke geest – voor hulpverleners, Phoenix 2016
 • Opleiding Mensgericht Coachen, Academie voor coaching & counselling 2013 & 2014
 • Effectief feedback geven en ontvangen 2013
 • Overtuigen en beïnvloeden training 2012
 • Training in het Tibetaans Dodenboek 2012
 • Greenbelt Six Sigma training 2012
 • Yoga Teacher Training Sivananda 2010
 • Osho Mystic Rose 2008
 • Osho No Mind training 2006 t/m 2008
 • Coaching one to one training 2007
 • Inner Skills for work & life 2006
 • Inquiry training 2006
 • Primal deconditioning training 2006
 • Meditation & Mindfulness for work & life 2006
 • Business NLP 2005
 • Bachelor Journalistiek 2001 t/m 2005

Foto credits: Ellen Jonges van Klikk.

9 gedachten over “Over mij”

 1. Hee Sanne! Ik heb net je eerste boek uitgelezen en ik ben super geïnspireerd. Had hem in een winkel ineens in mijn handen en ik dacht… dit moet zo zijn en ik kocht ‘em en las ‘em binnen no-time uit. Mijn eigen enthousiasme naar persoonlijke groei werd helemaal aangewakkerd en ik herkende me vaak in je! Dankjewel, ik ga je volgen en me verdiepen in Osho (ik kende hem niet!) en wellicht naar India (dat is mijn ondoordachte enthousiasme dat spreekt!;)) Veel liefs!

  1. Ha Christi, wat leuk dat je zo enthousiast bent geraakt over je eigen persoonlijke groei! Wauw! Bedankt voor je compliment
   ook. En stuur me even een berichtje via het contactformulier als je meer dingen wilt weten over naar India en/of naar Osho gaan. Dan help ik je graag op weg natuurlijk. Liefs en geniet van ‘de rit’.

 2. Dankjewel Sanne dat ik stage bij jou kon lopen. Ik heb echt veel kunnen leren en kan niet wachten om met mijn eigen Lifecoaching praktijk aan de slag te gaan. Ik ga jou daarom zeker aan anderen aanbevelen, omdat het tegenwoordig echt lastig is om een professionele lifecoach te vinden.

  1. Heel graag gedaan Igor, het was fijn om met je te werken! Volgende week nog samen de coaching oefenen met een proefpersoon erbij en dan kun je echt de eerste stappen gaan zetten richting je eigen praktijk. Ik ben heel benieuwd! Bedankt voor je leuke review. Groetjes en succes!

 3. Ha San, ik las hier een reactie van iemand die het had over ‘samen oplopen.’ Hoe treffend! Ik loop al bijna 20 jaar samen met jou op en vind het fantastisch dat je deze richting op bent gegaan. Je kan goed luisteren, geeft altijd constructief commentaar en je hebt een hart van goud. Het verbaast mij dan ook helemaal niks dat je succesvol bent in het coaching vak en ik raad iedereen aan om een coachwandeling met je te maken!

  1. Aw Lies, wat een super lieve reactie van je! Ik vind het zo heerlijk & geweldig om al bijna 20 jaar met jou op te lopen! Never a dull moment honey. Ik hoop dat we nog lang samen mogen lopen! Love you, xxxxx

Geef een reactie