Milieu & goede doelen. Net als in mijn privé-leven probeer ik ook in mijn bedrijf Coaching met Sanne zo milieu-bewust mogelijk te werk te gaan. Het welzijn van dieren en mensen probeer ik daarin ook mee te nemen. In je eentje kun je geen wonderen verrichten, maar ik geloof dat als iedereen een steentje bijdraagt we een heel eind kunnen komen.

Dank je wel voor jouw indirecte bijdrage

Wanneer je mijn producten en diensten afneemt, dan draag je hier indirect aan bij. Ik realiseer me steeds meer dat we als mensen (te) veel van onze planeet vragen, en dat het belangrijk is dat we ons hier bewust(er) van worden en (meer) naar die wetenschap gaan handelen. Onder andere door onze ecologische voetstap te verkleinen. Door kleine aanpassingen te doen in ons leef- en werkpatroon, kunnen we meer verschil maken dan we vaak denken. Dit probeer ik dus ook te doen met mijn bedrijf Coaching met Sanne. Dit zie je o.a. terug in biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen die ik gebruik (Ecover), fairtrade koffiebonen (Wakuli), dito chocola (Tony Chocolony), biologische theetjes (Pukkha, YogiTea, Clipper en Ekoplaza eigen merk) en milieubewuste promotie-middelen en relatiegeschenken, en donaties aan de stichtingen Wakker Dier en Bont voor dieren.

In de confronterende maar ook hoopgevende Netflix-documentaire ‘David Attenborough, a life on our planet’ vertelt ‘s werelds bekendste bioloog dat het inderdaad behoorlijk uitmaakt; de kleine, structurele positieve dingen die we als mensen kunnen ondernemen om zuiniger met de aarde om te gaan. Dat geeft me hoop en motivatie om door te gaan om steeds nieuwe kleine dingen te bedenken om groener te leven.

Probeer die duurzame koffie thuis ook

Mocht je de espresso lekker vinden die ik maak voor aan de coachtafel, dan kun je via deze vriendenlink zelf een eerste gratis zakje van hun fairtrade bonen (of cups, of gemaalde bonen) bij Wakuli bestellen. Het bedrijf bezorgt je bonen op de gewenste dag via de brievenbus.

Meer milieu-tips van Coaching met Sanne?

Binnenkort tref je meer informatie op deze pagina over het milieu-thema. Je kunt dan o.a. een pdf downloaden met handige, snelle en zeer eenvoudige green lifehacks om zelf milieubewuster te gaan leven en werken, zonder enorm in te leveren op comfort en levensplezier. Ik neem het mee in de nieuwsbrief als de pdf af is.

Nieuwe actie in november 2020: doe je mee?

De stichting Wakker Dier verkoopt momenteel weer setjes nieuwe kerstkaarten. Als je ze koopt, draag je op die manier bij aan hun campagnes tegen dierenleed (met name in de bio-industrie). Voor coachees van Coaching met Sanne die het leuk vinden: de eerste tien cliënten die reageren (stuur me een mail) krijgen een setje kerstkaarten van Wakker Dier cadeau bij hun eerstvolgende sessie in december.

Nieuw goed doel erbij in juni 2020

Milieu & goede doelen update juni: in juni heb ik een speciaal nieuw goed doel toegevoegd aan mijn setje belangrijke doelen om aan bij te dragen: CAS International. Comité anti stierenvechten. Via donaties, aankopen in hun webshop, het tekenen en verder delen van hun petities wil ik bijdragen. Maar ook via een speciale inzamelingsactie ten bate van dit goede doel.

Iets meer info over deze actie: Mijn bedrijf Coaching met Sanne bestaat dit jaar (2020) precies 5 jaar. Om dat (en mijn verjaardag) te vieren op een relatief veilige en leuke manier, heb ik begin juli een eco-camping afgehuurd om daar met gasten een feestje te vieren, een paar dagen lang. Om het feest aan te kleden neem ik van alles mee, een half huishouden eigenlijk 😉 Ik gebruik daarvoor eigen spullen, maar ook leuke, handige en mooie materialen die ik in Kringloopwinkels vond. Al die materialen mogen na het feest door naar een nieuwe bestemming. Iedere gast die het leuk vindt om iets voor zichzelf mee te nemen, mag dit doen tegen een bijdrage voor het goede doel: CAS. Op het feestje breng ik dit goede doel onder de aandacht bij de gasten. Om zo bewustzijn te creëren en mensen te vragen of ze mee willen doen in de strijd tegen stierenvechten.

Nieuwe actie oktober 2020  

Coachees die onlangs een klein surprise-pakketje ontvingen om hen een extra hart onder de riem te steken in tijden waarin regels en corona volop aanwezig zijn, kregen daarin ook stickers van CAS International, om wat extra aandacht te geven aan dit initiatief.

Milieu & goede doelen: vind jij het belangrijk om er aandacht aan te besteden? En vind je het zaak dat bedrijven dit ook doen? Ik ben benieuwd!

Hartelijke groene groet,

Sanne Wurzer

Life– en bedrijfscoaching in Den Haag