Coaching gaat door bij Coaching met Sanne, tijdens de lockdown. Als coach heb ik geen contactberoep, en het is gelukkig nog steeds mogelijk om te coachen de komende tijd. Daar ben ik extra blij om, juist omdat er door de omstandigheden meer mensen dan ooit baat hebben bij coaching. Hier kun je lezen welke voorzorgsmaatregelen ik samen met mijn cliënten elke keer neem. Zo houden we het coachen zo prettig en veilig mogelijk.

Misschien heb je de persconferentie gezien en heb je vragen over coaching. In dit blog probeer ik die vragen te beantwoorden. Als je nog vragen hebt, stuur me gerust een bericht; ik probeer je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. 

Kan ik nog naar de coachpraktijk komen in de lockdown?

Premier Rutte gaf in de persconferentie aan:

“Je mag niet meer dan twee gasten vanaf dertien jaar per dag ontvangen.” Door de combinatie van coachgesprekken fysiek in de coachpraktijk én de Skype-, Teams- en Zoom-calls lukt het me om de komende tijd dat aantal te waarborgen. Ik moet een aantal afspraken verzetten, maar veel kan door de organische mix van online en offline gewoon blijven staan.

Wat zeggen de beroepsverenigingen hiervan?

Beroepsvereniging NOBCO, waarbij ik als life coach/bedrijfscoach aangesloten ben, geeft aan dat coaching gewoon doorgang kan hebben, mits er rekening wordt gehouden met alle voorzorgsmaatregelen. Ook zijn mijn cliënten heel voorzichtig en netjes, waar ik dankbaar voor ben. Bij klachten nemen ze contact op om de afspraak in de coachpraktijk te verzetten, of om hem alsnog online te laten verlopen. 

Kan een coach me helpen bij dit vraagstuk?

We leven in een heel uitzonderlijke tijd, die op verschillende manieren veel impact heeft. Het kan goed zijn dat je eerder nooit overwoog om naar een coach te stappen, en dat die optie sinds de crisis door je hoofd gaat. Ik kan me ook voorstellen dat je je dan misschien afvraagt of je dan bij een coach of misschien toch bij een psycholoog aan zult kloppen.

Om te beoordelen of ik je als coach goed kan begeleiden bij het beantwoorden van jouw vraag, heb ik áltijd een intake-gesprek van te voren. Als je via dit contactformulier een bericht stuurt, en daarin al kort uiteenzet waar je tegenaan loopt en wat je graag wilt bereiken, dan kan ik al een voorselectie maken. Ik laat je per mail of telefonisch weten of coaching passend kan zijn of niet. Door er per mail/telefonisch al inhoudelijk contact over te hebben, verminderen we ook het aantal fysieke contactmomenten samen.  

Kunnen we met zijn tweeën naar de coachpraktijk komen?

Nee. Coaching met Sanne coacht alleen individuen; geen stellen of ouder(s) met een kind. Daarnaast mag dit ook niet volgens de huidige regels. Af en toe komt het voor dat een coachee gebracht wordt door een zus of ouder. Dit kan nog steeds, maar de coachpraktijk heeft geen wachtruimte en het is ook tegen de regels om de wachtende persoon ook binnen te laten. Het kwam ook voor dat een ‘wachtende’ even in de buurt ging shoppen tijdens het coachgesprek. Sinds de lockdown zijn de ‘shopping’ winkels gesloten.  Houd hier a.j.b. rekening mee; dank! 

Kan ik tijdens de feestdagen coaching krijgen?

De coachpraktijk is geopend t/m 24 december 2020 en gaat daarna weer open op maandag 4 januari. Mocht je nog een afspraak willen inplannen; doe het zo snel mogelijk, omdat het al behoorlijk vol zit. Het is druk bij Coaching met Sanne. Dat was het al, maar veel mensen verlangen nu nog extra naar reflectie, verdieping, meer tools voor het bewaren van hun innerlijke rust, en het samen kijken naar nieuwe perspectieven in tijden die daarin uitdagend zijn. 

Veilig naar je coach doe je zo

Deze infographic kan ook handig zijn om veilig naar je coach te gaan: