Soms kom je iets tegen dat je diep raakt. Omdat het waar is en kracht en schoonheid heeft. In het algemeen, maar ook specifiek in het moment van tijd waarin we nu leven. Zoiets komt niet voor niets nu voorbij denk ik dan.

Hoe ga je om met wat op je pad komt?

Er gebeurt zoveel in een mensenleven, mooie, moeilijke, pijnlijke, geweldige, ontroerende dingen. Het hele spectrum. Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om. Gaandeweg leer ik wat in mijn leven effectief blijkt, en wat niet.

Soms legde ik langdurig de focus op bepaalde vervelende dingen – zonder te beseffen dat ik daarmee niet alleen niet verder kwam, maar juist de pijn nodeloos verlengde. Sterker nog; ik trok méér aan van vergelijkbare ongewenste dingen! Dat werkte dus averechts. Ik begon te focussen op wat ik wél wilde in het specifieke onderwerp dat speelde. Ik visualiseerde een nieuwe uitkomst en groeide daar gestaag naartoe. Dit werkte wel.

Perceptie van wat er gebeurt

Ook zag ik uiteindelijk in dat ik moeilijke situaties ánders kan percipiëren. Ik zie het nu vaker als ‘contrast’ in het leven (veel neutralere en minder beladen term ook), waarna en waardoor ik met veel meer bewustheid en helderheid richting kan bepalen. ‘Hee, dit vind ik heel onprettig. Wat wil ik wel? Oké, daar focus ik op, daar ga ik naartoe.’ Zo werd ik vriendelijker naar moeilijke dingen in mijn leven.

De kracht in de pijnlijke ervaringen

Als het ons lukt oude pijn en verdriet te transformeren in kracht, inzicht, wijsheid, compassie voor jezelf en anderen én daadkracht om iets moois bij te dragen aan de wereld, dan wordt pijn een heel ander verhaal.

We zijn – denk ik, maar ik respecteer dat iedereen hier zijn eigen visie over heeft – de makers van onze eigen werkelijkheid. Bewust of onbewust. Zodra we de bewustheid van onze zelfverkozen focus eraan leren toevoegen, wordt alles anders. Makkelijker, leuker. Gaan dingen sneller.

Persoonlijke missie

Het is mijn missie om mezelf en anderen in hun kracht te zetten. Altijd. Het zal niet altijd lukken, maar het is mijn intentie om dit zoveel mogelijk te doen. Laten we vertrouwen op de wijsheid van onze harten, die ons nooit in de steek laat. Veel plezier met dit prachtige, krachtige fimpje. Ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden.

Reageren & delen via Social Media en e-mail kan onderaan deze pagina, dank je wel vast!

Ja, ik wil maandelijks de nieuwsbrief ontvangen met aanbiedingen en extra tips.

 – Sanne Wurzer, life coach