Oef, ik ben trots! En blij! Want vandaag heb ik de laatste hand gelegd aan mijn eerste online meditatiecursus. ‘Leren mediteren – ook als je denkt dat het niets voor jou is!‘ 

Wil je meedoen? Laat dan hier je gegevens achter:

Onderzoek van het leven

Van alle tijd (20 jaar) waarin ik nu bezig ben met onderzoeken hoe het leven in elkaar steekt, wat ons geluk, voldoening en innerlijke rust geeft, kan ik zeggen dat meditatie voor mij de aller krachtigste tool is. Meditatie draagt op zo’n brede manier bij aan de kwaliteit van mijn leven, dat het er niet meer uit weg te denken is.

Vat vol vooroordelen

Zo keek ik niet altijd naar meditatie. Elf jaar geleden dacht ik: ‘Alles leuk en aardig, maar dát doe ik dus niet. Mediteren is voor super zweverige mensen. En daar wil ik echt niet bij horen.’ Ik dacht ook dat het niets voor mij was, omdat ik veel te druk in mijn hoofd was, en bovendien niet langer dan vijf minuten stil kon zitten. Hoezo geen aanleg?

Nuchter versus zweverig

Om later te ontdekken dat ik juist dáárom moest mediteren, en dat ik toen, na een beetje oefening, eindelijk die rust in mijn kop kreeg, waar ik zo lang naar had gezocht. En er waren nog meer openbaringen, zo merkte ik dat er uiteindelijk zelfs niets nuchterders was dan te starten met meditatie. En dat ik vóór een meditatie juist zweveriger ben, dan erna. Hoe vind je die?!

Twee kanten van het verhaal kennen

Al mijn vooroordelen smolten als sneeuw voor de zon. En inmiddels ben ik een big fan. En omdat ik zowel snap dat mensen denken ‘Da’s niks voor mij’, als de andere kant ken, help ik alle twijfelaars, naysayers en geïnteresseerde beginners gráág een eindje op weg. Gewoon, omdat het zo verrekt waardevol is.

Online cursus mediteren

Mijn online meditatiecursus ‘Leren mediteren’ is gratis voor volgers van nieuwsbrief en blog, duurt 40 minuten (60 minuten als je direct de opdrachten erbij maakt) en kun je op je eigen tijd beluisteren & bekijken op je computer of tablet.

Inhoud van de meditatiecursus

In de cursus vertel ik iets over vooroordelen, waarom meditatie waarschijnlijk ook jouw leven fijner kan maken, ik leer je een simpele techniek en geef advies bij obstakels die je tegen kunt komen. Ook geef ik je tips en de gelegenheid mij jouw persoonlijke vragen en uitdagingen voor te leggen.

Ja, ik wil maandelijks de nieuwsbrief ontvangen met aanbiedingen en extra tips.