Heb jij inspiratiekaarten? Of is dat niks voor jou? In dit stukje leg ik je uit waarom ik er zo enthousiast over ben.

Toen ik vorig jaar negen maanden met mijn lief door Azië fietste, vroeg iemand me of ik spullen van thuis miste. Daar moest ik even over nadenken. Blijkbaar viel het dus wel mee, ondanks het feit datAfbeelding van godin Oonagh godinnenkaarten Doreen Virtue gevonden op coachingmetsanne.com we maar zo weinig bij ons hadden. Zo’n 15 kilo per persoon. En inderdaad, ik kon maar één ding noemen: mijn ‘Godinnenkaarten‘.

Wat voor kaarten zijn het?

In een klein geel doosje zitten 44 kaarten met ieder een prachtig getekende godin erop. Eronder staat een korte, inspirerende en positieve boodschap. In het bijgaande boekje kun je opzoeken wat de kaart je precies te vertellen heeft. De duiding in het boekje is specifieker dan op de kaart zelf.

Dit kun je met inspiratiekaarten

Je kunt zomaar een kaart trekken, voor wat je op dat moment goed kunt gebruiken. En je kunt een specifiek probleem voorleggen waar je graag een inzicht over wilt krijgen. Als je tijd hebt kun je nog uitgebreidere leggingen doen, maar dat wordt allemaal toegelicht in het boekje dat bij de kaarten zit. In het boekje staan ook instructies, bijvoorbeeld over hoe je intuïtief een kaart kiest.

Wat ze zo gaaf maakt

Waarom ik er zo blij van word? Omdat ze altijd zo spot-on en positief zijn. Steeds weerAfbeelding van Athena over Innerlijke wijsheid gevonden op coachingmetsanne.com coaching Den Haag vertelt de kaart (die je intuïtief kiest!) wat je op dat moment net even wilde horen. Of iets wat je nodig had; een duwtje in je rug. Dan zetten ze je aan tot de juiste actie. Bijvoorbeeld: meer ontspanning zoeken, vaker de natuur in gaan, of beseffen dat je een talent hebt dat je niet gebruikt.

Verwoording van je eigen intuïtie

Natuurlijk heb je zelf een stemmetje (van je intuïtie) dat jou van goede raad voorziet, maar soms is het lastig om het goed te verstaan. Zeker in de drukke maatschappij waarin we leven, waarin veel van ons gevraagd wordt. En dan is zo’n kaart nét even de bevestiging van wat die zachte stem eigenlijk al tegen je zei.

Intuïtie wijst de weg

Ik vind het echt grappig dat je intuïtie precies weet welke kaart je moet pakken. De inhoud van de kaarten verschilt onderling ontzettend, en toch pak je dus meestal net die kaart die precies past bij wat je op dat moment nodig hebt.

Populair onder vrienden

En ik ben niet de enige die dol is op deze kaarten. Als mijn vriendinnen langskomen, willen ze er altijd eentje trekken. En ook mijn vriend, die zo nuchter is als vier anderen, slaat een kaart niet af. De kaarten trek ik soms op afstand voor anderen. Ook dan is het bijna altijd een schot in de roos.

Voorbeelden

Afbeelding godinnenkaart Kali gevonden op coachingmetsanne.com coach Den Haag

Misschien is het leuk om een paar concrete voorbeelden te noemen. Zo trok ik voor iemand die op het punt staat een nieuw leven te beginnen (maar dat heel moeilijk vindt) de kaart van de godin Kali. Zij staat voor ‘Einde en begin’ en (het advies op) de kaart zie je links. 

Voor iemand die meer klanten wilde en daar onrust over voelde, trok ik de kaart van Moeder Maria. Zij staat voor ‘Verwacht een wonder’ en de boodschap van Maria is: “Heb vertrouwen dat je gebeden worden gehoord en beantwoord.”

Voor iemand die klaar is met het werk dat hij doet, maar niet goed weet hoe hij daar uit moet komen, kwam de volgende boodschap van de godin Lakshmi: “Stralende Toekomst. Houd op met je zorgen te maken. Alles zal goed komen.” (Wat ik hier noem zijn de algemene boodschappen; zoals gezegd staat in het boekje meer specifieke toelichting bij de inspiratiekaarten die je trekt.)

Verschillende decks

Er zijn heel veel verschillende soorten inspiratiekaarten. Mijn ultiemeAfbeelding Osho Zen tarot gevonden op coachingmetsanne.com coaching Den Haag nummer twee is het tarotdeck van Osho, wat ik ook heel prachtig (ook qua afbeeldingen, wow!) en leerzaam vind. Tot slot heb ik spirituele kaarten,  psychologische inzichtskaarten en een deck van Abraham Hicks. Maar de Godinnenkaarten van Doreen Virtue zijn mijn favoriet. Ze heeft nog meer decks gemaakt, maar toch blijft dit mijn favoriet. Misschien is het een leuk kerstcadeautje? Ik geef ze zelf regelmatig cadeau aan anderen. 

Heb jij ook kaarten? En welk deck is jouw persoonlijke favoriet? Ben ook benieuwd wat maakt dat het jouw favoriet is. Als je dat hier wilt delen; leuk, dan kunnen we elkaar verder inspireren.

Een lijstje met de favoriete kaarten van mijn lezers (en een doorlink waar je meer informatie vindt, op Bol.com):

  1. De Godinnenkaarten van Doreen Virtue
  2. Earth Magic Oracle Cards  van Steven Farmer
  3. Power Animal Oracle Cards van Steven Farmer
  4. Het Osho Zen tarot deck van Osho
  5. De geheimtaal van kleuren van Inna Segal
  6. De weg van de ziel (intuïtie kaarten) van Cheryl Harnish
  7. Soultrees Oracle cards
  8. Crazy, sexy love notes van Kris Carr (érg leuk deze, veel gaver dan de titel doet vermoeden. Meer diepgang, heel leuke afbeeldingen ook, heb ‘m zelf net gekocht!)

Reageren & delen via Social Media en e-mail kan helemaal onderaan deze pagina. Ja, ik wil maandelijks de nieuwsbrief ontvangen met aanbiedingen en extra tips.

 – Sanne Wurzer, life coach