Vier mooie inspiratieboeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb. Misschien leuk voor jezelf of als cadeautje voor iemand anders.

Het universum staat achter je – Gabrielle Bernstein

Het universum staat achter je - Gabrielle Bernstein, in blog over mooie inspiratieboekenEen openhartig boek over het leren loslaten van controle door acceptatie, overgave en toewijding. Zodat ontspanning in puur (zelf)vertrouwen ervoor in de plek kan komen en het makkelijker wordt volop te leven. Gabrielle deelt haar eigen levenslessen en geeft daar concrete oefeningen en meditaties bij waarmee je zelf direct aan de slag kunt gaan. Meer info over dit boek.

Een cursus in wonderen – Foundation for Inner Peace

Een cursus in wonderen, in blog over mooie inspiratieboekenHet wordt een van de meest transformerende boeken in de spirituele literatuur ooit genoemd: een cursus in wonderen. Het boek heeft als doel mensen ‘wakker’ te maken; hen bewust te maken van wie zij in wezen zijn. Ik ben het nu zelf aan het lezen en vind dat er schitterende dingen in staan. Omdat ik het niet uit heb, kan ik er nog geen totaaloordeel over geven. Wel kan ik al zeggen dat ik het zeer de moeite vind en dat het geen erg toegankelijke kost is. Soms moet ik zinnen twee keer lezen. Ik lees de Engelstalige versie, maar ook de Nederlandstalige variant schijnt vrij lastig te zijn. Het boek leert ons vanuit het zicht van liefde ons ego te overstijgen. We kunnen constant kiezen tussen angst en liefde in ons leven. Meer info over dit boek. 

Ingangen tot een cursus in wonderen – Willem Glaudemans

Ingangen tot een cursus in wonderen Willem Glaudemans, in blog over mooie inspiratieboekenHeb je een cursus in wonderen geprobeerd te lezen en kom je er niet (lekker) doorheen? Ben je niettemin nog steeds benieuwd naar de materie, en zoek je een wat eenvoudiger toegang tot het mooie materiaal? Schrijver en jarenlang kenner en docent van de materie Willem Glaudemans schreef er in zijn eigen taal een boek over. Meer info over dit boek.

Boek van de universele wetten – Willem Glaudemans 

Boek van de Universele wetten Willem Glaudemans, in blog over mooie inspiratieboekenDit boek biedt een heldere beschrijving van de grote universele wetten van de schepping. Het levert een nieuwe doordenking daarvan ten opzichte van oude overleveringen. Dit heeft onder andere geresulteerd in de formulering van een aantal niet eerder beschreven wetten, en in een compleet nieuwe ordening die helder maakt hoe alle wetten samenhangen en één scheppend geheel vormen. Wil je bewust met deze wetten kunnen leven, zodat je leven de stuwkracht krijgt van moeiteloosheid, vrijheid en creativiteit? De wetten zijn neutraal en werken altijd. Wil je met (in plaats van tegen) deze wetten leven? Dan helpt het om te weten wat die wetten zijn, hoe ze werken en hoe je ze kunt toepassen. Ik vond het een zeer inspirerend boek. Meer info over dit boek.  

Meer mooie inspiratieboeken op een rijtje

Wil je het overzicht van mooie inspiratieboeken nog eens bekijken op deze site? Ik heb er een speciale pagina voor, waar ik de boeken over persoonlijke groei plaats die ik echt de moeite waard vond.